Openingsrit

Zondag 3 maart is het zover. Het seizoen 2019 wordt op gang getrapt. Het is een druilige ochtend, wat niet veel goeds voorspelt. We worden welkom geheten aan de inkom van Handy Home, met koffiekoeken en koffie of thee.

Eén voor één komen onze wielertoeristen toe. Sommigen hebben duidelijk last van de winterstop. Ondergetekende behoort tot die groep. Er is een nieuwe regeling rond het verslag schrijven. Telkens neemt een onschuldige(??) hand de naam van een deelnemer uit de doos. Ik kom als eerste aan de beurt, toeval?

Na een bemoedigende toespraak van onze voorzitter kunnen we vertrekken. Ook de volgwagen is paraat, en de chauffeur krijgt 2 ongelukkige passagiers bij zich die nog niet kunnen meefietsen (Herman & Jeroen).

Traditioneel gaat de openingsrit richting Klein-Sinaai om daar de zegen te mogen ontvangen. De eerste rit is steeds een relatief korte rit tegen een gezapig tempo.
Gelukkig was er voldoende wind om de snelheid laag te houden(Gemiddeld 25 km/u?!!!). Ook de afstand bleef beperkt tot ongeveer 70 km(?!!). Er zullen wellicht nog langere ritten volgen.
In Klein-Sinaai werden we voor de zegening enthousiast toegesproken door de pastoor. Ik onthoud hier 2 zaken: we moeten per 2 rijden om het veilig te houden(dit stond reeds in ons reglement) en we geven enkel goede commentaar (behalve aan onszelf). Ik probeer me hier aan te houden.


Op de terugrit kregen we opnieuw striemende regen en was de wind nog steeds van de partij.
Gelukkig kon ik rekenen op een aantal BBC-ers om me regelmatig een duw in de rug te geven, ik zou anders de eindmeet niet gehaald hebben. Bedankt aan diegenen die me mee tot aan de finish hielpen.
Hopelijk wordt het weer de komende zondagen beter.

Gegroet,
Dirk

05/03/19 10:58
De kop is er af. Voor velen was het inderdaad een koude douche (letterlijk) na de winterslaap, maar toch tevreden met hoge opkomst ondanks het mindere weer en de leuke sfeer tijdens en na de rit.
Het nieuwe systeem voor het verslag doet zijn werk voorlopig... Dirk, bedankt voor puike samenvatting. De volgende ritten, ga je nog altijd (en meer) moeten trappen,maar van het verslag schrijven ben jij al vanaf voor de rest van het seizoen :(
Raf DC
05/03/19 20:25
Leuk dit eerste verslag te kunnen lezen,jammer dat ik er niet bij kon zijn wegens familieweekend,fietsen lukt voorlopig ook nog niet wegens problemen met knie al hoop ik de komende weken toch terug aan te sluiten!

gr
Luc
Luc Bl
05/03/19 21:15
Sterk openingsverslag!

Tot de volgende!
Sam S
07/03/19 18:30
Veilig achterop, naast onze sportdirecteur Marcel, in de Guidomobiel. Een perfecte seizoen opener!
Dat systeem met de onschuldige hand voor het verslag werkt idd. Mogelijks zijn er in onze gelederen nog wel enkele snoodaards die er de vorige tien jaar in lukten de verslaggeving te ontlopen.
En zoals het dit seizoen hoort volgens de diaken van Klein-Sinaai: een dikke chapeau aan alle aanwezigen om de maartse buien met veel wind en regen te trotseren!
Herman
07/03/19 19:44
Inderdaad een leuk weerzien en een perfecte opener met leuke uitloper en afsluiter …. we gaan er weel "vollen" bak tegenaan dit seizoen.
Gunther VM

Plaats een bericht
captcha