Rudy Peerens Classic

Na een zwaar feestje zaterdagavond wekker gezet om 7 uur voor de rit Rudy Peeters of is het Peerens classic (Bossie J). Even de buienradar controleren met als positieve noot geen regen verwacht op de dag van de verkiezingen. Stevig ontbijt, koerspakje aantrekken en nog even twijfelen of ik de wegkapiteinsband zal aantrekken of niet, toch maar aantrekken en achteraf gezien blij dat ik er terug sta na een lastige revalidatie. Vertrek om 8 uur HH met 25 mannen die er blijkbaar zin in hadden. Zelfs Guido zijn fiets wou er al alleen vandoor gaan. Met 4 wegkapiteins Gunther, Mario, Luc en ikzelf was het het moment om nog 2 extra bandjes uit de camionette te halen voor Arno en Sander die tot Chinese vrijwilligers werden gebombardeerd.

Sam en Alain gingen vooraf de inschrijving regelen met wel nog een probleem als de schatbewaarder er niet is en er niet genoeg centjes worden meegenomen naar de start. Even overleggen wat de kortste weg is naar Eigenlostraat, de nieuwe start en aankomst van de Rudy Peerens classic. Aan de start moesten wij direct afscheid nemen van onze sportdirecteur Marcel die een kortere weg mocht nemen richting over de brug waar hij ons trouw stond op te wachten aan ‘t Sas.

In Branst moest Marcel het peloton voor de tweede keer verlaten om een ommetje te maken, blijkbaar wist onze sportdirecteur niet welke pijltjes hij moest volgen met gevolg Marcel kwijt. Sam op zoek naar Marcel die niet in paniek was en stond te wachten op een kruispunt waar het peloton niet moest passeren. Eens de aansluiting met het peloton terug op weg richting Lippelo, Malderen, Opwijk en Mollem met een stevige tegenwind maar met twee sterke kopmannen was dit geen probleem. Bedankt Gunther en Alain! Even bevoorraden om de suikers terug op niveau brengen, wat voor sommige blijkbaar nodig was. Start deel twee met nieuwe kopman Sam die zijn moment goed wist te kiezen met de wind in de rug waardoor het tempo met 4km/u omhoog ging. Terugweg richting Temse via Brussegem, Meusegem, Rossem (waar wij de tweede bevoorrading links lieten liggen), Oppuurs , Bornem om daarna via Temse richting clublokaal te keren. Aangekomen bij Sonja nog wat nabespreken van weeral een prachtige en pittige rit.Pechvogels van de dag Frankie B lekke band, Guido Coeke die naast de weg was geraakt en spectaculair over kop ging met gelukkig geen blessures om even verder dan toch nog gestoken te worden door een wesp.Tot volgende Den John,Plaats een bericht
captcha