De Zondagsrijders

Zondagochtend, de Kruibeekse kerkklokken luiden 8x. Iedereen is stipt op tijd, de ene al wat stipter dan de ander evenwel, doch een mooi peloton van net geen 30 man sterk vormt zich op de bekendste parking in omstreken.

Nadat hekkensluiter Kris Smet zijn banaan heeft afgegeven aan de GVM trekken we richting Meilsen voor de start van de toertocht van WTC De Zondagsrijders. Na enige discussie over de landsgrenzen van Gaverland mogen de remmen los en kan het tempo de hoogte in.

Na een aanloop over BBBB’s (Befaamde Belgische Beton Banen) trekken we alweer een andere landsgrens over richting .NL, alwaar blijkbaar een ander klimaat heerst aangezien de zon plaatsmaakt voor bewolking met wat smos. Niet getreurd, we zijn ondertussen gewend geraakt aan onze wekelijkse douche, en het lijkt deze keer zowaar zelfs nog mee te vallen.

De sfeer en het tempo zitten er goed in, zelfs een leegloper van de Gunther kan de pret niet drukken. Gezellige boel aan de bevoorrading, alwaar de Sander van naderbij kennismaakt met een flinke toren uitwerpselen. Nadere inspectie van het aantal gedragen sokken blijken geen uitsluitsel te geven over wie de rechtmatige eigenaar is. Na een glaasje Elixir D’Anvers hervatten we onze tocht alwaar de wind iets minder in het voordeel begint te werken. Er is geen moment van zwakte te bekennen bij de 2 kopmannen van dienst, duidelijk dat de Yannick en de Gunther de te kloppen mannen zullen zijn komende vrijdag.

Ook de baankapiteins van dienst geven blijk van een stevig staaltje strijdlust, moed en zelfopoffering en zorgen voor een perfecte begeleiding van het BBC-peloton.

Eenmaal terug op vertrouwde bodem verlaten we het parcours en zetten we koers richting ’t Sonneke. Alwaar we arriveren na 99.9km tegen 30.9 gemiddeld.

Daar blijkt snel dat den Bossie een gegronde reden had voor zijn afwezigheid, aangezien hij vader werd van een flinke zoon, Jéroom!

Proficiat Bossie!

17/06/19 10:02
't Was alweer plezant, meer van dat!

Grtz
sam s
17/06/19 10:31
Jammer dat ik de generale repetitie niet kon bijwonen gisteren ! Dankzij dit verslagje, blij te lezen dat we over brede basis beschikken om vrijdag vol aan de bak te gaan en opnieuw een BBC-er op hoogste schavot kunnen dromen....

Grtz
Raf DC
17/06/19 13:37
Pittige rit maar met sterke en volhardende binken allemaal uitgereden !
Proficiat mannen … dat beloofd inderdaad voor a.s. vrijdag.

Dikke proficiat aan Liesbeth en Jeroen en van harte welkom Jéroom !!!

Beterschap voorzitter … hopelijk 100% fit tegen vrijdag !

CU YOU ALL !
Gunther VM
17/06/19 16:26
Inderdaad een sterk peleton, fier op iedereen !!

Proficiat aan den bossie en sterkte aan de voorzitter ( of is het toch maar wat zand in de ogen strooien... we zullen het vrijdag zien)
yannick mertens
17/06/19 20:50
Leuk te horen dat de meesten klaar zijn voor de KP!zowel op de weg als in de tent,

Dikke proficiat aan Bossie en Liesbeth met hun zoon!

gr
Luc Bl

Plaats een bericht
captcha