Memorial Gerry Van Der Aa

Over Die Hards & Pussies had de titel van een goed boek kunnen zijn dat ik zou schrijven mocht ik een auteur geweest zijn. Aangezien uw verslagschrijver van dienst echter geen literaire aspiraties koestert, zullen we het gewoon maar "verslag Memorial Gerry Van Der Aa" noemen.
Omstreeks 07:50 verzamelden de eerste collega wielrenners zich aan onze bekende wekelijkse vertrekplaats.
Was het de regen, het vroege vertrekuur of de jaarlijkse vakantie ??? Niemand kon het met zekerheid zeggen maar er tekenden slechts 10 robuuste BBC-ers present op het aanwezigheidsblad .... voorwaar voor het eerst in het seizoen een dieptepunt in aanwezigen ... spijtig (de afwezigen hadden zoals steeds .. ongelijk)!
Aangezien we met zo weinig waren was voorinschrijving niet echt vereist en met 9 + onze Marcel klikten we onze schoenplaatjes vast in onze pedalen en waren vertrekkensklaar... Buiten onze Guido gerekend echter want die had al voor vertrek ne platte... snel opgelost en onze pelotonneke trok zich op gang richting tent op het marktplein van Melsele. Onderweg pikten we nog onze voorzitter op die zijn carbonnen ros had ingeruild voor een ritje met de MTB. Onderweg kwamen er dan nog eens twee bekende MTB'ers bij aansluiten. Aangekomen op het marktplein daar dan voor het eerst ingeschreven op de 9-de memorial georganiseerd door onze collega's van De Kadans.
Sommigen onder ons kozen voor de veilige optie en hielden hun regenvestjes aan terwijl anderen de kans groot achten dat het niet echt meer ging regenen en dat zo een vestje alleen maar zou bijdragen tot onnodig en overvloedig zweten ... deze laatsten hadden het uiteindelijk bij het rechte eind want we reden gans de rit zonder een (bijna) druppeltje nat ... Na een ommetje van onze sportbestuurder, vertrokken we eindelijk voor een 85 kilometer ritje richting polders.
Nadat iedereen wat was losgereden, zoefden we rustig richting Kallo, Doel en andere goed gekende plaatsen tot plots .... petaaat er leek een bom te zijn ontploft. Bleek dat onze Luc VV (Fat Boy on cycling bike) iets teveel lucht (4 bar) in zijn banden had gepompt .. gescheurde buitenband tot gevolg en niet meer te herstellen. Er kwam heel wat stuurmanswerk aan te pas om niet met zijn kliks en klaks in de gracht terecht te komen.... dus plaatsnemen bij Marcel was de enige resterende optie... diene mens is er nog niet goed van .... amaai mij kl..n !!
Na een gezapige kleine 40 km gereden te hebben dacht onze Luc DW dat we toch een klein vrij stukske konden inlassen tot aan de bevoorrading... bleek echter dat de bevoorrading serieus wat kilometers verder lag dan verwacht ... dus dan maar verder vlammen totdat (tot groot jolijt van onze gastrijder Thierry) onze Raf DC (Cycling Boy on Fat boy) de rol moest lossen... ondertussen werd het resterende pelotonneke gemend door André R en die (van horen zeggen) legde er serieus de pees op ... snelheden rond de 37 km/uur legden het zwijgen op bij de overgebleven volgers (behalve bij onze Luc VV uiteraard die met drinkbussen begon te gooien of zoiets...). Na een welverdiende en overvloedige bevoorrading, onze tocht verder gezet via nieuwe en onbekende wegen. Onderweg nog ne leegloper van uw verslaggever die door een snelle wielwissel van onze Marcel, ervoor zorgde dat we snel weer verder konden om dan uiteindelijk rond 11:30 reeds de eindmeet te bereiken. Marcel moet zijne medebestuurder wel wat beu geweest zijn want hij besloot om ons niet meer te lossen en geen ommetjes meer te maken. De twee straten met verbodstekens konden den boom in en de mogelijke boete's ook.... In de tent werden we dan nog vergast met een OVERVLOED aan boterhammetjes met kop en kaas... de organisatie had immers op 700 deelnemers gerekend en er waren er slechts een 250-tal opgedaagd. Dat kon in ieder geval de pret van onze sterke ploeg niet dempen en we genoten daarom nog met volle teugen van enkele goed gevulde en rasechte Karmelieten !
Na de eerste fikse regenbui beslisten we dan om samen richting Clublokaal te rijden waar nog enkele niet bevredigde makkers zichzelf nog eens trakteerden op een laatste (??) Karmeliet.
Het was een prachtige voormiddag met stuk voor stuk goede en sterke beren. Geen gezaag of geleuter en een goede sfeer en ambiance ... ONE TEAM.
Bedankt aan alle aanwezigen & tot de volgende !

Gunther VM.

30/07/19 11:28
Het weer had veel slechter kunnen zijn. Het gezelschap niet veel beter !
Jammer dat Luc door mechanische pech de (wed)strijd moest staken, maar er komen nog een aantal knallers van ritten op de kalender om te herpakken en bij deze kon Marcel voor 1x de radio uit laten... Heb me laten vertellen dat de Karmeliet om 14u uitverkocht was in Melsele ...

Thanks voor het gedetailleerd verslag Gunther !
Raf DC
31/07/19 08:42
Sterk kopwerk
Sterk verslag
Sterk groepke
Weer eentje om niet te vergeten
Merci
LDW

Plaats een bericht
captcha