Rit over de Brug

Zondag 10 maart 09.00, een prachtige lentedag… had het kunnen zijn.

Aan het hoofdkwartier van Handy Home verzamelen een 25-tal dwangarbeiders van de weg voor een koers door Vlaamsche gouwen, bestemming “over de brug”. Vanuit hun knusse Guidomobiel houden sportdirecteurs Marcel en Lomme hun administratie zorgvuldig bij, terwijl gelegenheidskopman Van Hul R. zijn troepen de ploegtactiek nog een laatste keer uitlegt.

Wind op kop en gutsende regen tot aan de knoesels barst de wedstrijd los. De twee tempobeulen Strybos S. en Mertens Y. ontnemen de anderen alle lust tot aanvallen, terwijl vanaf de derde rij Van Hul zijn directieven schreeuwt, zelf geen trap teveel gevend. Na 13 volle kilometers is de hele meute over de brug. Halfweg dus, rechtsomkeer maken, denken enkele wieltjeszuigers. Maar dat is buiten de parcoursbouwer gerekend. Zonder medelijden vuurt Van Hul zijn wegkapiteins aan om voorrang na voorrang en kruispunt na kruispunt af te zetten.

In een moordend tempo gaat het richting Opdorp en Dendermonde, waar de wind nog aanwakkert en nu echt vol in de doorweekte tronies waait. Terwijl hardrijder Van Mieghem zijn teammakkers opmontert met heel ongepaste liederen, moeten enkelen kleur bekennen. Het optrekken na alweer een bocht gaat niet meer van harte, een gaatje van een meter wordt een kloofje van 5 meter, een paar bochten later zelfs een ravijn van 20 meter. Niet iedereen is de winter goed doorgekomen! Ligt het aan fysieke kwaaltjes, aan een liederlijk leven, of aan de aerodynamica van een volle baard?
Af en toe wordt wat gas teruggenomen en een klein duwtje in de rug gegeven. Nog even klimmen op La Redoute en door het bos van Wallers (of was het een andere helling en andere kasseistrook?). Sommige rennerslijven kraken in al hun voegen, zullen ze barsten of breken …?

Maar zoals het spreekwoord luidt: na tegenwind komt meewind! De laatste 20 kilometer gaat het tempo met een ruk weer de hoogte in en vrolijk fluitend neemt iedereen de laatste berg over de E17. Ondergetekende is daar zelfs getuige hoe Verhulst in de luwte van het peloton zijn nieuwe klimmersbenen test. Geloof me, die is klaar om vriend en vijand te verbazen als de ritten met “licht glooiend” profiel eraan komen!

’t Was een plezante rit, mannen. Ik was blij om erbij te zijn en heb genoten van wind, regen, gezelschap en boterhammen. Tot volgende zondag!

Kris

12/03/19 13:44
Hopelijk hebben we onze portie regen en wind nu gehad voor de komende maanden.

Bedankt Raf om in te springen voor Blessure Bossie, en voor de bokes achteraf natuurlijk!
sam s
12/03/19 15:57
Geweldig verslag van alweer een heroische rit door regen en wind.

Ze mogen jouw lotje weer in de trommel steken ;-)
Pascal M
12/03/19 16:22
mooi poëtisch verslag voor een al even mooie rit. Het gezang van Gunther gaf me inderdaad de nodige moed om te blijven beuken :p
Merci Raf en goed gereden iedereen
yannick mertens
12/03/19 18:40
Wind,wind en nogeens wind
Dat was na de rit vlug vergeten
door de traktatie van de jarige en de lekkere boterhammen merci aan beide
Ldw
13/03/19 09:02
Goe bezig, vrienden van de fiets!
De vooruitzichten voor volgende zondag: Wind 4 Bft en 80% kans op neerslag.
Dat belooft voor het( licht golvend?) ritje van de Sam naar Merchtem!!!
Herman
13/03/19 09:14
Een echte flandrienrit! Sterk werk van onze kopmannen.
Merci voor de rit Raf en … voor de bokes (Kristel) na de rit.

grtz
Kurt
13/03/19 12:41
Wat een prachtige trainingsrit was dat .... alle ingrediënten waren weer aanwezig !
Dank aan de sterke kopmannen en baankapiteins en uiteraard aan Raf voor de fijne rit en volharding.
... ene voor komende zondag ken ik nog wel wat liedjes hoor ... no worries be happy :):)
GvM
13/03/19 15:55
Weeral veel gemist blijkbaar...blij dat iedereen finish heeft bereikt !

Mooi literair werk ook.

Grtz
Raf DC

Plaats een bericht
captcha