Openingsrit over de brugEen fijne seizoenstart!
***********************

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de eerste rit van het nieuwe fietsjaar. Maar liefst 37 BBC-ers verzamelen op het appel aan de parking van Handy Home, Saniver. Kurt mag er de honneurs waarnemen voor zaakvoerder Eric, wat hij trouwens voortreffelijk doet.
De sluitingsprijs is ondertussen al wat geleden en het is fijn dat we met zo’n talrijke groep aanwezig zijn om het nieuwe seizoen op gang te trappen!
Voor de oud gedienden is het een blij weerzien, voor anderen, de nieuwkomers, is het een leuke eerste keer.
Iedereen is mooi op tijd en de voorzitter placeert zijn traditioneel welkomstwoordje! Na een verfrissend ‘ochtenddrankje’ rest er nog wat tijd om groepsfoto’s laten nemen door onze talrijk opgekomen fotografes.
Geen traditionele fietswijding dit jaar, maar Raf heeft ons voor vandaag een alternatief parcours uitgestippeld voor zijn rit over de brug. Logisch want in Temse is den oprit gesloten.
Het weer lijkt ons (in ’t begin althans) goegezind en we moeten alleen wat wind trotseren. Helaas vallen in Haasdonk al de eerste regendruppels en die zijn een voorbode van een ‘kletsnatte voormiddag. De windmolens langs den E17 draaien op volle toeren. Op de radio draaien ze ondertussen het toepasselijke “The sun ain't gonna shine anymore” van de Walker Brothers.
Een eerste rit is altijd een beetje kijken hoe goed of hoe slecht de anderen de winter overleefd hebben. Het is ook uitkijken naar de, voor sommigen, te strak gespannen broeken en truitjes…. Er is zelfs één nieuwe bink die zich waagt aan korte mouwen! Respect en benieuwd of hij dat ook de rest van het seizoen volhoudt? De winterbeesten, in topconditie, willen er direct de pees opleggen, maar de vraag om “ tegen wind” wat te minderen wordt goed gerespecteerd.
Tot half koers is het beuken en stampen tegen de wind! Vanuit de volgwagen is het een mooi zicht hoe, daar waar nodig, op het juiste moment, iedereen elkaar weet te helpen.
Met sterke mannen Kurt en Alain voorop, de baankapiteins in de eerste gelederen en daarachter gids Raf, inclusief dochter Rebecca in het wiel, verloopt de rit zonder noemenswaardige problemen. Samen uit samen thuis, blijft ook dit jaar het motto!!
De baankapiteins zijn weer paraat om alles in goede banen te leiden! En Marcel, die ondertussen al aan zijn twaalfde seizoen bezig is, blijft enthousiast die grote verantwoordelijkheid van sportdirecteur op zich nemen. In tweede, derde, vierde of vijfde blijft hij trouw die fietsbende volgen! Chapeau en weeral knap werk, Marcel!
Nog voor Waasmunster is er al een eerste plaspauze thv WZC de Dome (Waar Prosstaat aan de deur te wachten). Verder gaat het richting Hamme Zogge en Grembergen, waar bij een eerste technische interventie de voorhamer van de Guidomobiel wordt bovengehaald. Dat trapperken is snel gerepareerd!!!
Richting Baasrode, dan Buggenhout en Opdorp, waar op den Dries de narcissen tussen de lindebomen uitgeregend en treurig in bloei staan!! Vanaf hier gaat het over smallere bochtenrijke straatjes met hier en daar een vervelende verkeersremmer naar Branst en Weert, waar de oude Schelde er bij wat verweesd bij ligt. Weinig wandelaars en geen vissers in zo’n weer! Trouwens ook bij heel wat BBC-ers blijft de “mooi-weer-fiets” veilig thuis en die rijden vandaag dan maar met een eerder iets ouder exemplaar mee.
Geen files op zondagmorgen aan de Brug van Temse, dus bereiken we zonder problemen en met hier en daar een duwtje in de rug rond 12.00 uur onze eindbestemming: geen samenkomst bij Sonja maar wel een goed alternatief in de Schuur bij de Kris!
Dank aan het bestuur voor de lekkere sandwiches van den Haerens met koffie, soep, frisdrank of een pintje.
Met een laatste mail heeft het bestuur ons gewaarschuwd: zorg dat je materiaal in orde is en dat de bandjes zijn nagekeken na een lange winter…. Dus niemand lek vandaag! Benieuwd wie er zich de volgende weken “den eerste platte” van het seizoen mag toeschrijven?
Enkelingen beloven zelfs dit seizoen niet plat te rijden. (met preventieve gel in Tubeless banden). Benieuwd wat dat wordt!!
Voor zij die er waren vandaag, dubbel punten!
Voor de afwezigen, jammer, maar volgende week weer een kans voor tien punten.
Nog 37 gegadigden voor een clean sheet dit seizoen… wie wordt de YM 2020?

PS. Dank aan Bossie voor de “geleide” trekking!!!

Groeten,
Herman

09/03/20 14:49
Blij dat we terug kunnen nagenieten van de rit bij het lezen van het verslag. Zo'n vliegende reporter in de volgwagen geeft toch altijd een meerwaarde ! Tx Herman. Ondanks het hevige stormweer, en bijhorende waaiervorming, heeft iedereen toch goed stand kunnen houden in het peleton. Dat beloofd alleen maar goeds naar de toekomst. Bedankt Raf om deze openingsrit feilloos uit te stippelen. En bedankt Kris voor de warme ontvangst in de Schuur ! De stoof heeft overuren mogen doen gisteren...

Tot zondag voor Rit 2. Hopelijk evenveel volk op de fiets dan.
Raf DC
10/03/20 11:17
De kop is eraf !
Leuke eerste Flandrienrit met alle ingrediënten … wind, regen, véél BBC'ers (nieuw en oud gedienden, top volg- en herstalwagen EN … lekkere warme en originele ontvangst na de rit ! Bedankt Sam Smet (en dit ondanks het vroege uur :))
Het beloofd weer een prachtig seizoen te worden mijn gedacht !
Tot zondag.
GvM
10/03/20 19:24
Inderdaad leuke opener van het seizoen, enkel het weer maar dat kan alleen maar beteren ,blij dat ik er opnieuw bij ben, super verslag van onze interim T2!
Luc Bl

Plaats een bericht
captcha