pizzarit


Verslag van een doordeweekse woensdagrit.

Af en toe zon, er wordt geen regen voorspeld, dus verzamelen er zich 19 Blue Boys om een avondritje te fietsen. Er blaast wel een stormachtige wind vanuit het Westen, dus dat wordt zwoegen tot het rond punt in Sint-Gillis.

Raf komt niet opdagen, officieel met zadelpijn, maar in het peloton gaan geruchten op dat hij bij Sven is blijven slapen, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?
Dan neemt zijn petekindje Sven de leiding maar over. Kenny is juist terug van vakantie, bijgevolg waag ik het maar op om mee te kop te trekken. Nog een extra training twee dagen voor we naar Vielsalm fietsen kan geen kwaad.

De rit gaat vlot langs het gekende parcours. We gaan over de brug van de expresweg, een U-turn langs die stink-boerderij, en daar snij ik toch wel mijn bocht af over den beton, die net iets te hoog ligt. Voorwiel opgetrokken, maar mijn achterwiel bonkt er met volle geweld op. Er lijkt niks aan de hand, maar 5km verder staan we toch stil. Platte band, en later thuis bij een deftige inspectie merk ik een kanjer van een bluts in mijn velg, lomperik dat ik ben, waarom snij ik de bocht af als er plaats genoeg is om te draaien?
Maar goed, Frank helpt me de band te vervangen, niettegenstaande hij - telkens we tegen wind reden - de weg moest gaan afzetten. Dikke pluim trouwens voor de baankapiteins die zelf anticipeerden om voorop te gaan fietsen bij een stuk met weinig zicht, en met zijn 4'en hebben ze het toch maar gedaan: Frank, Luc DW, Gunther en Bossie.

Zo bereiken we toch uiteindelijk na een uur tegen wind te boksen het rond punt in Sint-Gillis. De versnelling langs de expresweg kan beginnen.
We doen het rustig aan, geleidelijk aan naar 40km/h. Maar Wannes kan niet wachten, hij demareert, met direkt nog 4 man erachter, als ik me niet vergis, Geert, Gunther, Xtiff en Bossie. Met onze groep willen we ze weer inhalen en beginnen te roteren, maar dat is niet simpel met zoveel man, er vallen gaten en we raken er niet meer bij.

Nog even met de wind mee bollen naar Haasdonk en daar gaan we niet over de brug naar de Molenberg, maar juist voor de brug naar links, rond het kapelleke, een klein straatje in, waar we even verder stoppen aan B&B de Vitshaag.

Sven en Raf hebben die kerel blijkbaar eens geholpen met hout te verhakselen, en als wederdienst, wil hij wel eens onze club verwennen. En dat lukt hem ook. Op de hooizolder staan de schommelstoelen al klaar. De pizza-oven wordt verwarmd, Melissa arriveert met enkele bakken bier, en de avond kan niet meer stuk.
Hanne en de kersverse Leon zijn er ook bij. En wie komt daar in zijn trainingspak aangeslenterd? Raf, die het precies wel goed zitten heeft aan zijn zitvlak.

Heel de avond zijn we verwend geweest met vers gebakken pizza's, en dat brengt Luc VV op ideëen. Hij raakt in gesprek met de patron, en wie weet, krijgen we volgend jaar pizza's op zijnen hof. Nochtans was de pita toen ook heel lekker.

Uiteindelijk moeten we toch afscheid nemen, want het zijn drukke BBC-dagen, morgen valies afgeven bij Luc VV, vrijdag helemaal naar Baraque Fraiture fietsen, zaterdag Sean Kelly, en zondag nog de rit van Wim.

En tenslotte, wat hebben we geleerd vandaag?
1. Snij geen bochten af door over een betonnen borduur te springen.
2. Dat Rudy zich bijna overslapen had, hij werd om 18u49 wakker op de zetel.
3. Dat ze super lekkere pizza's kunnen maken in B&B de Vitshaag.

Bedankt Sven en Raf,
voor de originele locatie en de pizza/bier-traktatie

30/07/15 13:47
Bedankt voor verslagske Pascal !
Inderdaad benen en billen sparen voor vrijdag en zaterdag !! Af en toe een kwak (zalf) en dat zal wel lukken zeker...
Petere : bedankt voor de frisse pinten ! Avondklok moet nog een beeteke bijgeregeld worden :)
Raf DC
30/07/15 18:47
Inderdaad leuke traktatie daar in de botermelkstraat,bedankt aan de b&b en de Sven en dienen andere GATaap!!

gr
Luc
30/07/15 20:20
Weer wat gemist precies...

Gutenabend!
sam s
30/07/15 21:51
Hey Xtiff, ik ben jou vergeten te vermelden als baankapitein.
Maar wel dat je wegvluchtte met de kopgroep, dus dat maakt het weer goed ;-)
Tot morgen 6u40 aan de Ceder/Klok/Martine's Lusthof...
Pascal

Plaats een bericht
captcha