Zondagrit

Eindelijk nog eens een zondag dat ik kan mee fietsen met de club.
Na de rit vriendelijk, maar met aandrang verzocht om het verslag te schrijven.
Oké, op 1 voorwaarde, dat het een pittig verslag mag zijn met hier en daar eens een steek onder water, veel leesplezier.
Andere ritten laten passeren wegens te lang of bezig een rit te organiseren of wegens op vakantie, altijd wel een reden om er niet bij te zijn en vandaag terug van de partij.
’s Morgens op tijd uit bed en via de potpolder naar Kruibeke want er stond een rit van +/- 75 km op het programma. In de polder nog wat jongeren van een feestje in Kruibeke zien zitten aan een mobilhome die deze nacht nog niet geslapen hadden.
Stipt 9.00u aangekomen en er stonden al +/- 30 bbc-ers te wachten om te vertrekken. Organisatoren van dienst hadden hun kat gestuurd en daarom toverde de voorzitter een ritje uit zijn mouw.
We vertrekken in de Molenstraat en vinden langs de weg nog een slachtoffer van het feestje van die nacht. Via de Molenberg waar Marcel zijn ega uit haar bed toetert (peuten volgens molenbergs Kruibeeks) en we kunnen vertrekken. Volgens de briefing via de Mosselbank naar de polders in NL, dus Kruibeke – Holland - Kruibeke.
Ofwel is er iets mis met mijn benen en km-teller, ofwel klopt het. Mijn benen voelen iets in de vorm van “amai dat gaat hier precies sneller dan 30km/u” en mijn km-teller bevestigd dat +/- 33km/u tijdens het eerste stuk richting het “vrije” stuk. Ik heb al heimwee naar de terugrit van het weekend met de eerste 100 km aan 25km/u.
Ondanks de snelheid en continu zwart voor de ogen merkte ik toch een 15 tal ooievaars op in de kant.
Net voor het vrije stuk rijden we in NL op de baan ipv op het fietspad (ook nieuw voor mij).
Het vrije stuk is blijkbaar wat veranderd. Plots gaat de snelheid de hoogte in, en zodra we de 40km/u naderen heb ik zoiets van, laat maar rijden. Er was trouwens bij de briefing gezegd dat je niet mee moet en “rustig” bij de camionette mag blijven. Bleek al snel dat ik daar alleen reed, enkel Herman reed nog achter mij en die nam mij op sleeptouw tegen +/- 37km/u ( waarvoor nogmaals dank Herman ). Aangekomen bij het punt waar we meestal rechtsaf draaien bleken we dan plots eerst te rijden ( (niet goed gebrieft ???? )
De rit van een kleine 70 km werd afgerond op een kleine 80 km toen we het sfeercafé arriveerden.
Pat voelde zich geroepen om de financiën eens op punt te zetten, 5 euro als ge er maar 2à3 blijft drinken en 10 euro als ge langer blijft, waarop hij spontaan 10 euro uit mijne portefeuille graaide, dus ik wist wat te doen, meer dan 3 keer drinken (
Op het terras dacht Robby er plots aan dat hij zijn winter tenue online besteld had en ging er dan ook van uit dat deze na 1 of 2 dagen zou geleverd worden aan huis: pech ! deze online bestelling zou wel eens enkele weken (maanden) op zich kunnen laten wachten.
Ook de term “volksportroute” kreeg een aparte invulling toen enkele deelnemers arriveerden om een boke met hesp en kaas in ons teergeliefd clubhuis te komen nuttigen. Een moto-bende met de fiets met zelfs ne ex-rijkswachter in de groep (misschien was die wel undercover en viel hij zo op ludieke wijze door de mand)
De zon was ook van de partij op het terras waardoor sommigen plots onlosmakelijk met hun zonnebril verbonden bleken (hé Frank), of had dit een andere reden ?
Uiteindelijk na dat Pat en Kurt er uit geraakten wanneer ze weg waren, allée nog ene, nee ik heb nog ne volle, we zijn weg, ja maar ik heb nog nen halve staan, als die leeg is dan, ………………
Ik nog even naar het toilet en daarna ook naar huis want ik moest nog een verslag typen met als deadline dinsdag. Plots gaat alles wat strenger dan vroeger ??? (
Allée genoeg met bloemekes gesmeten en blijkbaar hingen er hier en daar de potten nog aan, tot volgende week ?
Alleen is de vraag, wanneer ? Want daar was ook een hele discussie over. Ik bemerkte toch een lichte poging om sommige mensen op het verkeerde uur aan de HH te laten staan en zo het klassement doorheen te halen ????
Dju, nu ben ik toch nog verder aan het schrijven.
Zie dat jullie volgende week op tijd zijn aan de HH. (kalender is aangepast ! )

Sluukes. De Jean.

10/08/15 13:59
allé Jean,
waar blijft je boeiend verslag ?
patjen
10/08/15 21:37
Ik ben in blijde verwachting Jean
Frank
11/08/15 08:50
2 dagen aan geschreven, deze ochtend naar de redactie gestuurd.
Jullie geduld zal beloond worden met een eervolle vermelding :-)
jean
12/08/15 10:31
Mijn schuld jongens, ik zat gisteren op de muur/bosberg... Amai mijn benen. Mes excuses.

Goe verslagske Jean!

Mooi last minuteritje ook!

Gr
sam s

Plaats een bericht
captcha