Terugrit Weekend

28/05/21 10:56
De dag startte vrij donker en winderig maar uiteraard zat iedereen zoals afgesproken om 9u stipt en zo recht als een treurwilg aan de ontbijttafel, met als toetje voor sommigen (lees: mezelf) een dafalgan.

Een dik uur later konden we vertrekken voor de laatste rit van een top weekend, en wat voor een rit... Sam, onze kopman was uiteraard als eerste weg.
We startten heel pittig, met een gemiddelde van 37km/u (nee, dit was zeker niet bergaf hoor!) Vijf minuutjes later en met een gemiddelde dat iets gezakt was, viel alles in zijn plooi. EINDELIJK terug regen op onze toren. De man die ervoor als eerste weg was, zakte er verrassend genoeg plots ook als eerste door. Die zal gisteren sowieso iets verkeerd gegeten hebben..

Na ongeveer 60km en wat hoogtepunten later - of hoe je hellingen nog kan noemen - was het tijd om aan te sterken. Wat voor de ene een croque monsieur of een spaghetti betekende, betekende voor de andere een (jaarlijks) dutje in de camionette. Hierbij noemen we uiteraard geen namen, hé voorzitter.

Na het lekkere middagmaal en rustmoment, was het tijd voor de laatste ‘snok’ richting het vertrouwde Kruibeke. Ook deze (intussen zonnige) snok kon tellen, aangezien er verschillende, waaronder ikzelf, dubbel hebben kunnen genieten van het eten met de bijhorende “oprispingen”.

Tegen 16u30 kwamen we toe aan de overzet in Hoboken en waren we letterlijk enkele hectometers verwijderd van de finish.

Om 17u, een kleine 120km en een 400 tal hoogtemeters later en wat duwtjes in de rug verder, zijn we met ons hele peleton heelhuids aangekomen bij Polder Noord, waar we warm en applaudisserend onthaald werden door onze familie. Surplus werden we verwend met lekkere burgers en drinken (lees: bier), wat we eindelijk verdienden, na 3 dagen enkel water te drinken (wat vanzelfsprekend is voor topsporters zoals wij).
Een uurtje later is iedereen uiteraard naar huis vertrokken voor een welverdiende nachtrust.

Verder wil ik nog alle kopmannen, alle baankapiteins, de materiaalman, het bestuur, de organisatie en alle aanwezigen enorm bedanken voor de goede zorgen en organisatie. En Sam, petje af!

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat het een geslaagde 3daagse waren!

Tot volgend jaar! :-)

Een Bleu’ke
Jay
Jay
28/05/21 11:09
Op één detail na een correcte weergave van de laatste dag van dit leuke weekend. ;-)
Top!
Ewoud

Plaats een bericht
captcha