Mechelen

Een stralende ZON-dag beloofde weer veel goeds, te meer omdat er een prachtige rit op de kalender stond van Pascal, een rit met Westvlaamse signatuur richting Mechelen en omstreken.

Na de briefing, was er een klein crisis-moment omdat er geen auteur werd gevonden voor het schrijven van het rit-verslag, maar na een coup-de-theatre van een muitend peleton, kon de voorzitter himself aan de bak om zijn bevindingen van deze dag met de wereld te delen.

Naast de zon, waren het vooral de witte schoenen en dito hoge kousen die in mijn ogen prikten. Je kan geen betere dag als deze kiezen om met nieuw ornament te komen pronken, maar jammer dat het maar voor een dag is, want na de rit was het nieuw er al af... :(.. Nu nog de witte broek #MVDP#

Ook Steven was met zijn nieuwe bolide en zette zich naast Pascal op kop van het peleton om aan een strak tempo van 30+ ons richting brug van Temse te mennen. Daar namen we even afscheid van Marcel, die ondertussen Klein Brabant al op zijn duimpje kent en dus vrijgeleide kreeg om even wat sightseeing te gaan doen voor 20 min.

Na 30 km bollen, op een kasseistrook van 3 km met egaal fietspad ernaast, was er de eerste triage : Mannen vs Mietjes.. Gelukkig voor de reputatie van onze ploeg, waren de mannen gelukkig nog in de meerderheid. 15 Min later was het alle hens aan dek voor 1800m vrij stuk. Joeri gaf er direct een lel op en de rest kon aan de bak om gat dicht te rijden en aan te sluiten. Van veel besproken koers-tactieken vooraf, kwam jammer genoeg weer niet veel in huis en zo slonken dus ook mijn winstkansen. Stefaan en Nelis probeerden nog eens met een late uithaal, maar uiteindelijk trok Super Sam het laken naar zich toe..

Vanaf nu peddelden we stroomafwaarts richting Kontich - Hemiksem om daar opwachting te maken voor de overzet. Onze getrouwe Westvlaamse vrienden in nomen mama Pascal & nonkel Willy waren ook van de partij en verzorgden de catering met overheerlijke rijstvlaai en hydraterende middelen (frisdrank of streekbier). Dat laatste (Brugse Zot) viel geweldig in de smaak, want nonkel Willy hield aan de bevoorrading enkel nen bak leeggoed over ! Van harte bedankt Pascal en team !!!

"Aan den overkant van 't water geraken" bleek nog het grootste probleem van de dag voor dit talrijk peleton want de capciteit van den overzet is in tijden van Corona beperkt tot 35p. Door de toevloed aan Antwerpse toeristen was de boot van 11.40u volgeboekt.. Wachten dus op de volgende (+30min). Voor sommigen was dit de gelegenheid om nog wat extra Strava kilometers te doen en dus maalden we met +/- 15 man richting fietserstunnel. Onderweg passeerden we het Veer in Hoboken en daar was er ook een boot met veel plaats... Ook Marcel en Gunther waren met noorderzon verdwenen om via Kennedy naar Kruibeke te gaan... Zodoende bereikten de 3 groepjes in gescheiden slagorde het Sonneke tussen 12.15u en 12.30u.

Het gerstenat vloeide rijkelijk en er was veel te bespreken... Ondertussen is de ganse BBC kalender bijna opgevuld - en er staat ons nog veel moois te wachten als ik alle geruchten in de wandelgangen mag geloven: een BBQ na de GEANT de Ardennes ? Een decadent voorgerechtje na de Rit naar de Bollen ??? Voor dit laatst werd al vast beslist om CROWD-funding op te richten en bijdragen kunnen gestort worden in de Oesterpot... Als ik nog iets vergeten ben, mag je altijd in reactie kwijt.

Het was weer een superdag, perfect uitgestippelde rit en dito ambiance; geen pech onderweg, alleen de benen :)

Bedankt Pascal, bedankt allen,
Groeten,
Uw voorzitter

07/06/21 18:08
Voor al de brugse zot was een deugd doende verfrisser na al die zware km’s
Bedankt Pascal !
Joeri

Plaats een bericht
captcha