Zondagrit

Zondagmorgend 8.30u, en de blauw-zwart-witte tenue’s staan weeral te blinken aan den Handy Home. Onder begeleiding van een stralend zonnetje, nemen Ad Interim kopmannen Marc en Herman het woord. Deze korte uiteenzetting had iedereen blijkbaar gemotiveerd, want de Marcel was al direct op achtervolgen aangewezen. Zodoende konden ook nog enkele laatkomers de gelederen vervoegen.

Met een mooie groep reden we al kronkelend langsheen gekende, minder bekende en onbekende wegen. Dat de Kruibeekse Polder geen geheimen meer heeft voor den Herman is al langer geweten, en zo bolden we dus gezwind over het nieuwe fietspad achter den Ducd’o. In Temse aangekomen hadden we dus al verassend veel km’s gedaan. Een gedroomde opwarming, die geen overbodige luxe bleek te zijn. Wie Temse zegt, zegt Tielrode, en wie Tielrode zegt weet dat den hartslag daar al eens een paar keer kan pieken.

Geen problemen echter voor een ondertussen geoliede BBC- machine. Gracieus werd de ene “Scheldecol” na de andere overwonnen, sommigen vlotjes en dansant op de pedalen, anderen dan weer druk zwoegend vanuit het zadel. Alhoewel. De Luc Bl kreeg in een verassende bocht een appelflauwte waar de Gunther zijn zadel van afzakte. Onze sportbestuurder was er uiteraard als de kippen bij om het peloton zo snel mogelijk weer op gang te trekken, op een tijd waar ze in de F1 pits jaloers zijn.

Zonder verder oponthoud ging het verder richting Waasmunster, Sint-Pauwels en Sint Gillis. Al leek het eerder een veredelde Parijs-Roubaix met al die kasseien. Gelukkig werden deze meestal vergezeld van een betonstrookje.

Na een korte plaspauze begon de wind serieus aan te wakkeren, hoewel ons kopduo van de dag geen krimp gaf. Hier en daar moesten enkelen een tandje beginnen bijsteken, want er moest al eens een metertje of 2 dichtgezwoegd worden in het peloton. Na nog enkele viaducten mocht de even onvermijdelijke als onverbiddelijke Pismolenstraat scherprechter spelen. De Jan H bewees nog steeds in uitstekende doen te zijn, en zag als eerste de eindmeet onder de wielen doorschuiven.

Het zondagse Halve Maan team stond al klaar met de nodige recuperatiedrankjes, dewelke dankbaar in ontvangst werden genomen. Bedankt Marc en Herman voor de vlekkeloze en mooie last minuterit!

Volgende week starten we nog een uurtje vroeger, 07u30, voor de 100km van Beveren. Maar eerst staat de laatste woensdagrit op den agenda.

Tot dan!

24/08/15 14:01
Bedankt Marc/Herman voor de mooie rit en het bijzonder sterke kopwerk. Ook chapeau aan de gehele groep, die stilaan op kruissnelheid begint te komen, getuige de gemiddeldes van de laatste weken.

gr
sam s
24/08/15 20:32
Inderdaad mooie buurtenrit van Herman en Marc voor elk wat wils,Mercie

gr
Luc
24/08/15 21:22
Ik wist niet dat Kruibeke zo groot was :-)
Leuke rit achteraf bekeken, want tijdens de rit deden de beentjes toch hier en daar wat pijn.
Dank Herman en Marc.
De Jean
25/08/15 10:29
Niemand sant in eigen land ... behalve den Herman en de Marc uiteraard!

Leuke rit met hier en daar weer nieuwe en ongekende wegen ... zalig!

Bedankt Herman & Marc evenals dank aan de schrijver voor het leuke verslag!!

Morgen (helaas) de laatste woensdagrit van het seizoen... zucht.

Sportieve groeten,
Gunther van Mieghem
25/08/15 14:59
Soms iemand mijn petere nog gezien,ik mis hem al 2 maanden.
Den eerlijke vinder zal op 11 november getrakteerd worden op smoutebollen.
Werner
25/08/15 20:04
Ik zal hem is onder zijn voeten gaan geven!;)
sam s
26/08/15 11:21
mooi verslag wederom jammer dat ik mee nen houte kop op pukkelpop zat ;).
soit nu woensdag verontschuldig ik mij ook ng. Maar zondag trug van de partij

Tot dan boys
Krostief

Plaats een bericht
captcha