Waar de koe wacht-rit

30/06/21 17:09
9U HandyHome:
Een 20 tal BBC'ers staan klaar voor de rit naar Koewacht onder leiding van Rudy.Maar nog voor de eerste trap is gegeven zijn er al 2 opmerkelijke feiten te noteren:
1. Jay, die vorige week nog zijn schouder ontwrichte, heeft een paar dalfagannekes genomen om toch maar aanwezig te zijn op de rit van zijn buurman. Daarvoor alleen al krijgt hij vandaag de prijs voor moed en opoffering!
2.Luc Van Vlierberghe blijkt met samen met Robby Bulgarije onveilig te maken. Hierdoor verliest hij zijn (gedeelde) leidersplaats in het klassement.

Tijd voor te fietsen:
Christof is de gelegenheids kopman met Rudy als GPS in zijn wiel.Maar terwijl de motor van de meeste nog maar net is warm gedraaid, staan jammer genoeg al terug stil. Jelle rijdt lek en heeft nood aan een nieuw wiel.gelukkig is Marcel allert en is het oponthoud van korte duur.
In gestrekte draf met wind in de rug rijden we dieper het waasland in.via Nieuwkerken, Sint-Gillis en Stekene over de E34 richting het pittoreske Koewacht. 
Vanuit koewacht rijden we Nederland binnen en gaan we over naar tegenwind.Christof zijn truitje gaat open en hij gaat iets meer voorover buigen, maar aan zijn tempo veranderd er niks. Knap!

Van Nederland terug naar Kemzeke tot tegen de E34, een kleine culturele passage langs Verbeke Foundation en zo via een lus richting het vrije stuk dat van meubelen verberckmoes tot aan de afrit van vrasene loopt.

Ondanks de duidelijke briefing is er toch iemand die vroeger probeert aan te vallen, hij wordt immers terug geroepen door het peloton en keert zonder al te veel morren terug. 
Pascal zorgt voor een veilige overgang van weg naar fietspad en de heren die daar zin in hebben vertrekken aan hun vrij stuk. Hier neemt de voorzitter de maat van iedereen, een teken dat de hoog vorm aan het terugkomen is. 

Na een korte pauze en hergroepering zetten we onze tocht verder langs de parallelweg. Daar kan Luc B. een grote gat in de weg niet ontwijken en rijdt ook hij jammerlijk plat. 

We zetten onze weg verder door het platteland van Melsele en Haasdonk, en zoals het echte profs beaamt doen we dit de laatste kilometers in cooling down modus en na 78 km komen we aan bij onze geliefkoosde kroeg om een welverdiend drankje te nuttigen.

Bedankt Rudy voor alweer een mooie en geslaagde rit!

Groeten
Thomas
03/07/21 14:02
Inderdaad mooie improvisatierit !
Bedankt Thomas voor t verslag..
Raf DC

Plaats een bericht
captcha