Tour d'Anvers

Le Tour d’Anvers

Zondagochtend, 15 augustus, 7u55 – afspraak aan de veerboot. De start van een mooie rit rond groot Antwerpen. Voor we vertrekken, krijgt Sam de mededeling dat er op de Antwerpse kaaien een grote zondagsmarkt plaatsvindt. En dat blijkt te kloppen, op Moederkesdag heb je altijd de Rubensmarkt. Goed dat we er vroeg passeren en er dus eigenlijk nog niet veel volk is. De rit is nog maar 10 minuten ver en we ruiken al wel de hamburgers en de verse warme wafels. Hadden we niet beter even gepauzeerd?

We flaneren door de stad langs enkele Antwerpse iconen (de kathedraal, MAS, Havenhuis) om dan een eerst viaduct te nemen richting Metropolis. Sam liet ons weten dat we zo’n 10 à 11 viaducten van verschillende categorieën passeren. Eens we uit het centrum zijn, kan de snelheid ook wat naar boven. We fietsen langs het kanaal richting een van de mooiere buurten in de provincie Antwerpen. De Blue Boys vergapen zich links en rechts naar de statige villa’s waar de meeste garages de omvang hebben van een doorsnee woning. We laten het niet aan ons hart komen, want we zijn eigenlijk best wel gelukkig: al fietsend in groep, op zondagochtend met de maten.

We passeren Oelegem, Zandhoven, Viersel en hebben nog enkele viaducten overwonnen. Eén keer over een kanaal, dan weer over een autosnelweg. We fietsen door richting Lier en Sint-Katelijne-Waver. Maar even nog een plaspauze, een beetje vroeg in de rit, maar blijkbaar wel nodig. Quasi iedereen stapt even af. Door het mooie weer wordt er ook meer gedronken. We rijden door richting Mechelen, maar laten de stad van de Maneblussers links liggen en fietsen door Walem.

We zitten nu ruim voorbij de helft van deze mooie rit en beginnen richting Temse te fietsen. Dan moeten we nog eerst langs Tisselt, Londerzeel en Oppuurs om zo door Bornem te gaan. Onderweg had er nog iemand een strategische drink- en plaspauze ingelast (“Mijn bidon lag nog in de volgwagen”). Geen probleem, er moest ook nog een batterijwissel gebeuren van onze Speedy. De wegkapiteins hebben het zwaar te verduren met zijn 5. De rit is langs, het tempo ligt hoger en de kruispunten volgen elkaar in snel tempo op. Tijd voor een babbeltje in de staart van de groep is er niet want Sam roept enkele seingevers voor het volgende kruispunt. Sterk werk mannen.

Maar we zijn in Temse, we kennen de baantjes hier en weten waar we moeten opletten. Er is onderweg ook niemand lek gereden ondanks de Belgische wegen. Nog even volhouden, we rijden door het geboerte van Temse richting Kruibeke en kijken al uit naar het verse Hollebeek-ijsje in de Vasse Kweek. En dan draaien we de Wilgenstraat in, nog even. De teller zit bij de meeste bijna aan de 110km. Daar is het zomerterras, het zit er weer op. Na 110km stappen we houterig van onze fietsen en trotseren we een boomschors-wegeltje dat langer blijkt te zijn dan dat we dachten.

Maar het ijsje en de frisse pintjes maken alles goed. We komen op adem en iemand wil weten waar Sander zit. Die had beloofd te komen als 6e seingever. Maar hij kon het uitleggen… iets met een leeuw op zondagochtend. Of was het een verschrikkelijke kater? Bedankt voor de rit, bedankt voor het ijsje. Op naar de volgende mooie rit.
Gianni

17/08/21 23:47
Jammer dat ik dit heb moeten missen !
Was blijkbaar mooie RIT op onbekend terrein. Bedankt voor de updates Gianni !!!
Raf DC
18/08/21 16:52
Leuk verslag van mooie rit!ook leuk om Ignace te zien verschijnen die ons verwelkomde aan vasse kweek!! Grtjs
Luc Blommaert

Plaats een bericht
captcha