100km Beveren (of tijdrit)

Een beetje later dan verwacht maar daarom zeker niet minder spannend ....

Zaterdagavond wekker gezet op 06:30... Omstreeks 05:00 echter al gewekt -zoals de meeste onder ons-door een hels gebulder en gedonder, gevolgd door hevige regenbuien... dat beloofd!
In de overtuiging dat we het ergste achter de rug hadden en dat (volgens buienradar!) we geen regen meer moesten verwachten, om 07:20 richting vertrekplaats ... de parking van onze HH.

Na toepassing van het academisch kwartiertje(er hadden enkele vrienden gezegd dat ze deze rit niet zouden missen maar stuurden dan toch hun kat ...!?), vertrokken met 15 dapperen en 1 sportbestuurder richting markt van Beveren om ons in te schrijven voor de 100 KM van Beveren een vaste waarde op onze kalender.

Vanaf de start hielden we er een goed en hoog tempo op na ... dat beloofde!

Eens aangekomen in de tent en na de organisatie ervan overtuigd te hebben om ons als GROEP in te schrijven en niet individueel (had ons nog een extra uur gekost), vetrokken we vanop de markt via de Kloosterstraat richting polders en volgden de blauwe en soms verwarrende (65 of 100 km) pijlen.

Met een relatief kleine groep zijnde konden we onze paarden nauwelijks de baas en dienden al onze kracht aan te wenden om ze niet te laten ontsporen ... aan een "gezapige" galop van +/- 35 km/uur doken we de polders in ... onze groep vorderde lekker en de kilometers slonken onder onze kadans totdat ... enkele dikke en warme regendruppels enkele van onze paarden deden halt houden om hun regenjasjes aan te doen... het professioneel advies van buienradars en weermannen opvolgende hadden sommigen onder ons geen extra bescherming bij en beslisten (zoals echte mannen) de tocht verder te zetten in hun basic uitrusting, wetende dat de zon na korte tijd toch weer te voorschijn zou komen ... en zo geschiede! Na een 20-tal minuutjes terug stoppen ... veel te warm en veel te hard zweten... jasjes dus terug uit.

Ons strak ritme werd snel teruggevonden en al snel kwam de (ietwat magere) bevoorrading in zicht. We waren blijkbaar de eerste 'arrivals' van de slechts 365 ingeschreven deelnemers!

Na de verbruikte energie te hebben aangevuld terug op ons ros om tegen gezapig tempo en door het mooie polderlandschap met pittoreske dorpjes terug richting Beveren te cruisen.

Onderweg nog even stoppen voor ne platten tube van onze Luc B ... bandjes hebben het blijkbaar ZWAAR te verduren ..??? en dan spoorslags verder. De laatste 10 KM aan lager tempo om de spieren terug wat te laten relaxen/herstellen.

Omstreeks 11:15 aangekomen in de tent op de markt in Beveren alwaar we onze trouwe twee-wielers veilig stalden. Nog een lekkere Leffe en dan richting clublokaal om ploeg A (Raf, Dirk aka DIMA friet en de girls) op het terras te vervoegen. Later kwam ploeg C (Kurt & Pat) nog bijgeschoven en werd er nog nagepraat en gekeuveld over de leuke rit.

Bedankt aan de baankapiteins van dienst om ons weer veilig te begeleiden!

Dank-oe-wel aan Jan H. om de groep te lei(ij)den
...

Proficiat aan alle deelnemende BBC'ers om hun grenzen te verleggen en dit alles met een grote smile en zonder te verpinken!

Alvast tot zondag voor de volgende uitdaging!

Sportieve groet,

Gunther VM.

31/08/15 09:46
Hey mannen , ik ben ondertussen thuis uit de kliniek , zal wa tijd vragen maar alles zal wel in orde komen ...... Ik wil iedereen bedanken voor de berichtjes en telefoontjes . Ik hoop snel terug van de partij te zijn !!!!
Curt
31/08/15 10:39
Dat is goed nieuws Curt.
Hou de moed er in.
Groeten!
Pascal
31/08/15 14:53
Curt :

Gij hebt al bewezen straffe gast te zijn en over snelle recovery/recuperatie genen te bezitten. Dit zal je dus ook wel rap verteren. Ik hoop dat je er snel terug bij bent.

Courage !
Raf DC
31/08/15 15:04
Hoi Curt,

Veel beterschap makker en positief blijven denken komt wel terug goed.

Groetjes
Den John
31/08/15 21:56
Hoi Curt,

Veel beterschap gewenst en hopelijk zien we je vlug achterin ons peloton verschijnen!!!
Bossie
31/08/15 23:02
curt,
vanaf nu alle dagen wat beter hé makker
en aftellen naar je comeback!

we duimen voor jou!
patjen
01/09/15 10:42
Komaan Staareken beir gij zult rapper in ons peleton rondraaien dan je denkt

veel beterschap Curt Bruno
Krostief
01/09/15 15:04
Veel beterschap en hopelijk tot snel
ldw
01/09/15 20:25
Hee maat veel beterschap gewenst!!tot binnenkort in uw of onze provincie!
Luc Bl
01/09/15 20:27
Hey Curt langs mijn kant ook een spoedig herstel toegewenst . En dat we elkaar terug snel kunnen treffen op de fiets.
Andy
02/09/15 09:14
Hey curt .... Een spoediig herstel veel beterschap , en da we snel terug vanachter kunnen fietsen grt de romain
Romain
02/09/15 15:21
Spoedig herstel!
Davy
02/09/15 16:23
wie gaat er nu de broodjes brengen?
02/09/15 17:01
Hallo man ,

veel beterschap.

Kurt
Kurt
04/09/15 08:15
Dank aan 2 sterke kopmannen (jan h-gunther vm)waardoor het tempo goed in hoogte werd gehouden . dank aan degene die even op het tandvlees zaten om toch door te bijten.voor degene het tempo nog te laag was,kon genieten van een prachtige polder.
Ldw
04/09/15 13:16
30

Plaats een bericht
captcha