Christiannekes Ontbijt

Het was weeral bakske vol voor Kristianneke’s verjaardag! Dankzij de aanwezigheid van Ploeg M(tb), Ploeg K(ids), Ploeg R(af & the ladies) en Ploeg B(aanboys) liep de Halve Maan omstreeks 08.30u vol om de innerlijke mens te versterken. Terwijl iedereen de spek met eieren aan het wegwerken was, vielen er nog enkelen uit hun bed waaronder den Toon en den Biet, den enen al wa frisser dan den andere. Gunther VM, Luc DW en Herman maakten ook van de gelegenheid gebruik om hun fietsen nog eens door de wind te klieven.

Met een omvangrijke groep doken we de eerste wegels en dreven in. De Xtiff is nen handige Harry, zo bleek al snel, want hij sloeg erin om een dubbele knoop in zijn ketting te leggen. Met vereende krachten werd dit euvel snel verholpen, en ging het verder richting LinkerOever. De Frank showde nog eens hoe je niet op een borduur moet rijden en hoe je een band er niet terug op moet leggen. Via een nieuw wegelke ging het richting Burchtse Weel, alwaar een mooi singel”kakske” op ons lag te wachten, met een heuse Rockgarden-achtige afdaling in het begin.

Met den techniek zat het alvast goed want iedereen bracht dit tot een goed einde. Ondertussen arriveerden we voor de gelegenheid eens langs nen ander kant aan de Middenvijvers, alwaar Team K nog genoeg adem over bleek te hebben om ons luidkeels aan te moedigen. Jammer genoeg geen Blokkersdijk in het parcours, wegens werken, maar het Ruiterpad en “Den Berg” in het St Anna Bos zorgden voor genoeg vertier. Team R deed het in de andere volgorde en kwam ons al snel tegemoet gereden. Enkelen verbeterden hun persoonlijke records op en af Den Berg, en gezwind ging het weer terug richting den andere kant van de Middenvijvers alwaar een nieuw stuk is aangelegd.

Ook de riskante viaducafdaling vormde geen probleem voor onze ondertussen met ervaring verrijkte groep, en zodoende restte ons enkel nog het Vlietbos te overwinnen met zijn gekende heuvels en dalen. Een eerste passage werd vlekkeloos overwonnen, en nadat het Vredespad ook nog eens werd aangedaan, botsten we zowaar op Team K en op Team R voor enkele filmopnames.

De wind, die mede voor een droog parcours zorgde, draaide in ons nadeel en als snel werd het duwen-trekken-duwen-trekken etc… Gelukkig kwam zo stilaan de Kruibeekse kerktoren terug in zicht, en konden we rekenen op Marleen om ons met open armen te ontvangen.

Toen iedereen genoeg was aangesterkt, ging het richting Kristianneke, alwaar ook Team B zijn plaatske al had gevonden. Het was weer gezellig, en een waardige afsluiter van een mooie zondagochtend.

Bedankt Kristianneke voor het ontbijt!

En als we gaan,…

07/12/15 14:54
Dikke duim voor iedereen die de wind trotseerde!!!

Het filmpje van onze springkunsten komt weldra op de site...

Grtz
sam s

Plaats een bericht
captcha