Music For Life Rit (BOOT BAZEL 09u00)

Ondergetekende heeft gelukkig de weg nog terug gevonden naar het meeting point voor de beroemdste (en beruchtste?) MTB-ers van groot Kruibeke.
Miserie met de schouder is zo goed als verleden tijd dus is het de moment om eens te testen of ook het mtb-en pijnvrij is.
Ik word door de meesten gelukkig nog herkend en dat sterkt het vertrouwen om er het beste van te maken.

Met een vijftiental fietsers rijden we via de potpolders van Kruibeke en Bazel richting Kallebeek Veer voor onze Music For Life rit. Daar komen nog een aantal eenzaten onze ploeg versterken. Zelfs de koersfietsfanaten nemen de boot naar de overkant…. Of bijna toch. Want plots komt coach Herman A. zijn ploeg terug van den boot halen. Die mannen willen liever vaste voet aan de grond hebben en verkiezen een traject richting Boom via Temse brug.

Aangekomen aan de overkant kiezen ploeg 1 en ploeg 2 elk een verschillend parcours. Ondergetekende nestelt zich in het wiel van ‘ploegtweecoach’ Raf VH en zijn fietsdames Cindy, Rebecca, Marina en Veronique. Leuk gezelschap voor mijn proefrit en ik ben dan ook fier dat ik af en toe ook eens wat kop mag doen van onze coach. Ook Marc M. vergezelt ons en zo heeft zijn Marina ne personal coach.

Dankzij de Gps van Cindy fietsen we over bekend terrein maar ook af en toe over onbekend terrein. Gelukkig leiden alle wegen(ls) naar de Schorre en na een klein uurtje gevarieerd mtb-en met ook nog een paar verrassende (slijkerige) technische stukjes komen we aan bij het Music for life gebeuren. Gezellige en leuke tussenstop, de sfeer wat op snuiven, een concertje van Joost Zwegers meepakken en last but not least … een paar winterbierkes en gluwein naar binnenwerken om de verbruikte caloriekes terug op pijl te brengen.

Ook de bende van de koersfiets en ploeg 1 onder leiding van Sam komen met dezelfde medicijnen hun caloriekes binnenwerken. Na nog wat leuke – en voor sommige heel persoonlijke-foto’s met onze 3 Music For Life ‘studio brussel’ madammen moeten we terug de fiets op richting den overzet.
Ploeg Herman schiet als eerste uit de startblokken , daarna slagen ploeg 1 en ploeg 2 de handen in elkaar om den boot van kwart na elf nog te halen. In een rotvaart vliegen we richting Hemiksem (en ja de vrouwen kunnen ook stevig fietsen hoor) maar die laatste foto van onze voorzitter met Ciska Schoeters doet ons de das om. Twee minuten te laat natuurlijk en…boot weg!

Herman en zijn volgelingen kiezen voor nog wat extra kilometers maar wij kiezen voor optie 2… wachten op den volgende boot.
Aan de overkant aangekomen komen we toevallig voorbij de kerstmarkt in Bazel, en toevallig voorbij onze vrienden van de BB –voetbal en ook nog eens toevallig voorbij hun jeneverkraam dat toevallig ook nog open is.

Na deze korte en intense jeneverstop zetten we de laatste etappe in richting Cock. Op de Pismolen worden de laatste caloriën opgebruikt om zo onze tank terug te vullen bij ons Christianneke. Dat bij velen de tank volledig leeg is jaagt het drankverbruik toch nog wat meer de hoogte en in evenredigheid ook de amusementswaarde.

Wat heb ik nog mee te geven van ploeg 1 maar dat is wel van horen zeggen:

- Dat sommigen na de Santa Run van zaterdag heel stil waren onderweg.

- Dat onze Pat ne platte heeft gehad.

- Dat ondanks de grote groep de Sam iedereen veilig en samen door de Schorrense bossen heeft geloodst.

Mijn tankske was na mijn eerste kilometers ook goe leeg… maar toch content om terug bij de bende te zijn!

Grtz,
Kurt

23/12/15 07:30
Niet te vergeten, er zijn al velen deRaf geweest, maar de zondag was de Raf enkel deRob. Net zoals de Pascal! :)

In tegenstelling tot de Wannes, die zelfs met zijne crosser deRaf ging...

Fijne Kerst!
sam s
24/12/15 17:36
goe makker dat je er terug bij bent !!!
je zat te blinken op je fiets !
zo hebben we het graag !

patjen
25/12/15 14:29
Leuk verslagje en tof dat je er terug bij bent makker zonder pijn. Na ne keer of twee mee te rijden is de conditie terug zene 😉👍👍👍 tot zondag

Den John
John

Plaats een bericht
captcha