Drie-Goten Rit

Menig fietser bleek zinnens om de kerstdis te verteren met een ritje afgelopen zondag. 13 MTB’ers en 3 coureurs waren op het appel omstreeks 09u00, aan den Handy Home. Ook de, omstreeks 09u30 vertrokken, “B-ploeg” boekte een recordopkomst met 9 aanwezigen.

Den Johnny had deze rit met stip aangeduid, want het was exact een jaar geleden dat het noodlot toesloeg tijdens een echte ijsrit, hetgeen zondag moeilijk te vatten was wegens een zacht voorjaarszonnetje en een kleine 15 graden. Enkel een stevige wind speelde ons peloton parten. De Frankie zag ons groepje nog net de wijk indraaien en wist aan te sluiten, maar het beukwerk tegenwind deed hem besluiten om het ritje alleen verder te zetten.

Nog steeds blijft de steile dijk in Temse voor de nodige animo zorgen, want ook nu werd er al stevig gepositioneerd. Alle moeite ten spijt lagen er toch weer veel op een hoopje!:) Enkelen maakten dan ook dankbaar gebruik van het sluipwegje om de klim te vermijden. Met alleen maar lachende gezichten werd er koers gezet richting de Tielrodense hoogtemeters, alwaar de lach hier en daar plaats ruimde voor een verbeten grimas. Ondertussen werden er prikjes uitgedeeld onder elkaar door den Bossie, de Wannes, en dan kan ikzelf ook niet achterblijven natuurlijk.

Op een stukje dijk langsheen de zonovergoten Durme kon iedereen op adem komen, om de volgende uitdaging aan te gaan. Slechts 2 man haalde de top van de viaduc in Hamme al fietsend, al schol het bij cyclocross-Wannes maar een haartje door een onvoorzien putje.

Iedereen opgewarmd voor het MTB-parcours aan de Mirabrug, dat er kurkdroog bij lag voor de gelegenheid, en we de Fankie terug tegenkwamen. De pijlen werden duchtig verschoten gedurende het parcours dat voor den ene al wa langer was als den andere. De Frank wou den Toon achterna doen met een “wheelie”, maar deed dat op het verkeerde wiel, blijven oefenen!

Met de wind in de rug ging het daarna terug richting Kruibeke, langsheen vele droge en ene minder droge wegel. Den Biet rijdt blijkbaar liever tegenwind als wind mee, want hier en daar moest er al eens een fietslengteke gelaten worden. Wie er wel liever meewind reed, was den JP. Talent komt altijd boven drijven zeggen ze dan. Dat bleek duidelijk aan de voet van de Pismolenstraat, waar hij er als volleerd racekonijn vandoor schoot, en de rest het nakijken gaf tot halfweg de “Pisberg”. Een versnelling op het randje van zijn kunnen, en jammer genoeg net naast het kantje van het wegdek.

Exact 1 jaar na Johnny’s tuimelpartij, was het dus ditmaal JP’s spectaculaire beurt om de verpleegsterskes te gaan bezoeken. Na enkele bange momenten kon er toch al terug een lachje af, al bleek snel dat er wel iets geraakt was. Hopelijk valt de schade en revalidatie mee, en zien we je snel terug in onze groep verschijnen JP!!!

Overigens nog eens bedankt aan opa en oma Marc en Marina, en de Rudy voor de traktatie!
Prettige en veilige eindejaarsfeesten gewenst aan iedereen!:-)

28/12/15 22:35
mooie rit met weeral nieuw wegels voor de wielen geschoven door de Sam !
maar vooral veel beterschap JP !!!
je fiets heeft dit alles meer dan goed overleeft, en staat al thuis terug te blinken en te wachten tot je terug helemaal den ouden bent.
hou er de moed in makker !
tot binnenkort !

^patjen
29/12/15 19:07
Ik ad er bij kunnen zijn. Maar een buikgriepje besliste daar anders over. Normaal woensdag om 7u trug op appel. Veel sterkte aan den jp. Dat ge maar snel op de fiets kunt rijden. Gtrtzz
Krostief
01/01/16 13:40
Met de B-ploeg werden we voor een schoon ritje op sleeptouw genomen door coach Raf. Goe wat kilometerkes gedaan en pittig tot op het einde.
Veel beterschap voor onze JP na zijn onfortuinlijke tuimelperte.

Grtz,
Kurt
Kurt
02/01/16 12:18
De beste wensen een veel fietsplezier en goede gezondheid in 2016.

Inderdaad een zeer leuk ritje en met 20 positieve graden Celsius meer dan vorig jaar ;-)
Veel beterschap aan JP en dat we je vlug volledig hersteld mogen terug verwelkomen.
john

Plaats een bericht
captcha