Zondagsrit Mechelen

Zaterdagochtend om 7.59u stonden – bij het krieken van een zonnige lentedag – reeds 12 BBC-ers hun opwachting te maken aan de Dulpop. Bijna alle lidkaarten waren verzameld om ons aan te melden aan de inschrijvingstafel, toen er plots nog enkelen kwamen opdagen om zich op de valreep in te schrijven. WB was net te laat, maar kon nog tijdig de rit mee aanvatten (benieuwd of dit gevolgen gaat hebben voor zijn klassement).

Met de rug blootgesteld aan de wind, vertrokken we via Haasdonk, Beveren, Vrasene, Verrebroek de Polders in. Een saai 1e uur en dus tijd voor wat animo, dacht ik, en reed plat …. FM was heel gedienstig en bood zijn kunsten aan om band te helpen vervangen – Marcel had immers zijn kat gestuurd en ging vis vangen - FM kon het niet laten om (per ongeluk) het professionele Koga – bandijzertje te breken en vervolgens (per ongeluk) ook nog eens het tasje van PRO met reserve materiaal kapot te trekken… Wie niks doet,……… Als Lorre, na het lezen van dit verslag, een bestekske kan maken, dan kunnen we deze zaak verder afhandelen … Enkele kms later nog iemand die wat variatie in het programma wou : deze keer was het KdB die lek reed…

Na de geslaagde bandenwissel zetten we vaart richting Emmadorp/Paal/Roversburg tot aan de bevoorrading. Na het gesmaakte rantsoen van Ettixbrol, koekjes en fruit, tijd voor te vertrekken – ware het niet dat RS het nodig achtte om de groep nog wat op te houden met een simulatie bandenwissel (just for fun band aflaten/ buitenband er af halen en er dan terug opleggen en oppompen…). Zo gezegd zo gedaan vertrokken we verder op het parcours van 110km.

Na een goei 60km maakten we rechtsomkeer – wat betekende dat we vanaf nu wat meer tegen de wind in gingen beuken. …. Het moment voor vader en zoon R voor een kat en muis spelletje. GR deed er alles aan om zichzelf aan de kop van het peleton te overtreffen (hetgeen hij met verve heeft gedaan). AR daarentegen zat niet goed in zijn (biljart)vel en moest bij momenten zijn tong van tussen zijn tanden houden of hij was een stuk kwijt. Gelukkig was er snel de 2e bevoorrading in Meerdonk, maar net voor we daar arriveerden, reed RS plat. Ondanks de simulatie van voorheen, nam RS het zekere voor het onzekere en was het weer FM die de reparatie onder zijn hoede nam. Goei zielen – ja ze bestaan nog !



De laatste 20 kilometer deed vooral bij de kopmannen het licht uitgaan, maar rond 13u zat de 110km Polderrit erop en waren er veel blije gezichten aan de Dulpop. Afsluiten deden we voor de gelegenheid met een lekkere Grimbergen of anderen met een lekkere kop thee citroen. En stillekesaan ging zo bij meerderen het licht uit…. Uit rusten voor de rit van morgen.



Zondag 8.59u – iets beter weer als gisteren en een pak meer volk aan Handy Home. Klokslag 9.00u begint Pascal met de briefing van de rit. Pascal en DD zetten zich op kop van een dertigkoppig peleton. Marcel rijdt voor de gelegenheid in het geel – Handy Home mobiel doet dienst als wagen van de mecaniek… En beiden waren noodzakelijk : maar liefst 3 platte tuben en nog wat ander werk. Te veel voor Marcel die er bijna bij neer valt (blijven hangen aan den haak is de officiële versie).

De rit bracht ons langs veel kronkelende wegen, enkele pittige kasseitjes in Klein Brabant tot voorbij Willebroek. In die buurt had Pascal een versnellingsstrook van ca 1600m ingelast. Maar gezien we 10m ervoor een lekke band hadden genoteerd, gebeurde de versnelling voor de 1e keer in onze geschiedenis, vanuit stilstand – zoals bij de echte wedstrijden. Het was nog niet 1,2,3 tellen of SvW schoot als een scheet uit een olifant iedereen voorbij. De rest van de groep was aangewezen op achtervolgen – maar het bleek een hopeloze zaak… WH en anderen (die trouwens een beetje te lang in mijn ‘stervend’ wiel zijn blijven hangen J), kwamen nog schrikkelijk dicht, maar de beer was al geschoten – hoewel het wel 30 min duurde vooraleer SvW terug “pap” kon zeggen…

Na de versnelling ging het gestaag, maar toch iets rustiger richting Mechelen en dan via Waarloos en ander Antwerpse steden naar den boot in Hemiksem. Niemand was deze rit in de problemen gekomen ! Een knappe prestatie van iedereen, in het bijzonder DD voor het vele kopwerk naast Pascal en RvH voor zijn eerste echte BBC kilometers 2015 (naast den doop op 15 Maart).

Traditie getrouw was het wachten op den boot. Maar bij de rit van Pascal is dit eerder een lust dan een last. Lekkere huisbereide rijstvlaai door mama en frisgetapte Rodenbach door nonkel Willy ging vlot achter de kiezen en door de keel. Zonen Victor en Nicolas kregen het gezelschap van Senne en met 3 Juniors in het zog van het BBC peleton namen we de boot naar Bazel en vandaar in een uitbol-tempo naar de Halve Maan. Weinig Grimbergen deze keer – iets meer thee of soep, maar nog veel meer sappige verhalen en foto’s van de dag ervoor. En natuurlijk een toost op de jarige van de week : LvV. Nogmaals happy birthday en thanks !



Tot volgende week,

Raf

21/04/15 20:33
Amai, stevige boterham...

Zo zijn de afwezigen, die ongetwijfeld ongelijk hadden, ook volledig op de hoogte! ;)

Gelukkige verjaardag Biet!
sam s
21/04/15 20:46
leuk verslag van een geslaagde tweedaagse!!

opgelet volgende week terug half negen!!!
luc bl
22/04/15 15:13
Ja wadde voorzitter ... twee verslagen tegelijkertijd ...'k zal mijn tenen dus maar al uitkuisen voor de volgende verslaggeving zeker?

Wat ik onthield van De Saefthinghe Classic;
- 2 beresterke beren vooraan
- leuk aantal BBC deelnemers
- veel wind hier en daar
- dat keelontstekingen en andere ongemakken sommigen écht niet deren!
- dat de twee bevoorradingen ergens anders lagen dan de jaren daarvoor
- dat den Bruine Grimbergen té rijkelijk vloeide ...
- dat vader A de wijze woorden t
Gunther van Mieghem
22/04/15 17:25
dat het goe weer was om de 2 daagse aan te vatten, en dat zaterdag heel goei Grimbergen's waren waarvoor dank Bbc en Biet gij ook eh slaper ;)
Krostief
22/04/15 17:44
Leuk verslag! Alsook dank aan anderen om mij al eens van de kop af te halen!!! En nadien heb ik vooral goed geslapen 😉
Hey mag elke week ook zo'n goed weer zijn als afgelopen weekend.
Het was top!
DD

Plaats een bericht
captcha