Polder-rit

Verslag rit 27/03

De Polderrit

Onze voorzitter, die al vroeg een bloemeke van/voor zijn Ilse had geplukt, stond ons fris op te wachten met onze Paul Pot als volger.
Misschien zat het zomeruur er voor iets tussen, misschien hadden de weersvoorspellingen wat leden afgeschrikt, in elk geval, om 09.00u stonden 20 dappere zielen, waaronder ook onze Raf Van Hul, klaar om de polders te trotseren.
Via Kruibeke, Haasdonk, Beveren, Vrasene, Sint-Gillis en Meerdonk kwamen we aan een gezapig tempo op Nederlands grondgebied waar de wind nog meer vrij spel had.
Als volleerde renners werd er in waaiers gereden, strategische posities ingenomen, mensen uit de wind gezet.. behalve Luc VV die steeds de foute tactische keuzes maakte tot groot jolijt van iedereen.
Intussen had onze Paul van een achterliggende camionette een lesje gekregen in het afsnijden van een bocht op "onverhard terrein" beter bekend als gewoon van een berm naar beneden vlammen.
Als hij dit ook onder de knie krijgt hebben we volgende winter ook een volgwagen in het veld....

Met een beetje rugwind, maar vooral veel zijwind links, zijwind rechts, wind op kop, wind van overal... kwamen we uiteindelijk aan de westerscheldedijk in Walsoorden waar het vrij stuk begon richting Paal.
De voorzitter was het intussen gewoon van de koppositie in te nemen en onze Krostiff heeft hem het vuur nog aan de schenen gelegd maar er was niks aan te doen.
Toen iedereen terug samen was begon de terugrit huiswaarts. Onze Paul die al enkele weken dacht "Woarum moetek ier na achter raaien ????" mocht eindelijk actie schieten toen Pascal na een slippertje niet meer verder kon.
Alle goede dingen bestaan uit 2 volgens den Johnny dus in Beveren mocht de Paul nog eens van achter het stuur komen.

Bij aankomst aan ons clublokaal moesten enkelen al paaseitjes gaan rapen zodat de overige flandriens nog even konden bijkomen en door de mama's en een papa verwend werden met o.a. lekkere beuling.
Het was een zware rit door de felle wind, de beloofde regen bleef gelukkig uit, maar het viel op dat we op onze hele rit op 1 klein ploegske na, geen andere fietsploegen tegenkwamen.
Chapeau voor de die-hards en nog een prettig paasweekend !! Tot volgende week.

Gunther V.

29/03/16 13:26
Stevige rit met vooral hééél veel wind en lang vrij stuk!
Proficiat aan de koptrekkers van dienst.... Wannes & Raf zitten duidelijk al in topvorm... sommigen nog niet echt en te warm gekleed (?!).

Tevens leuke verkenningsrit gehad op zaterdag ... retour weekend ... prachtige omgeving en dito rit gepland ... DUS ... mis het weekend niet !!!!
Gunther van Mieghem
29/03/16 15:55
Ik was er niet bij wegens werken,dank aan de verslagschrijver om mij alzo op de hoogte houden...

Grtz
sam s
29/03/16 20:25
Inderdaad leuke trainingsrit zo tegen de wind in boxen al is je zo veel mogelijk verstoppen ook een kunst en leuk hoor!!

Grtz
Luc Bl
29/03/16 23:42
jeanke,waar was je?
want dit was een ritje voor jou, meestal reden we maar 26 km/u ...
omdat we niet rapper konden !
mooie rit en vooral verstandelijk gereden door de kopmannen, merci !

patje

Plaats een bericht
captcha